MediaWatch

Bertel Haarder er den mest populære minister

Bertel Haarder er ifølge en rundspørge danskernes favorit. Generelt ligger ministrenes popularitet historisk lavt.

Foto: Anders Rye Skjold Jensen/Polfoto

Kulturminister Bertel Haarder (V) får den højeste karakter af Venstre-regeringens ministre i en rundspørge foretaget af Analyse Danmark for Avisen.dk og Ugebrevet A4. Det skriver Avisen.dk.

På syvtrinsskalaen, der går fra -3 til 12, lander kulturministeren på karakteren 4,9 svarende til en middelkarakter.

"Jeg må da indrømme, at jeg er meget glad for det, fordi jeg ofte møder modstand i medieverdenen. Og så er det jo rart at mærke, at det ikke gør noget i vælgernes øjne, at man tager nogle slagsmål," siger Bertel Haarder til Avisen.dk.

Ugebrevet A4 har foretaget rundspørgen otte gange siden 2009, og denne rundspørges karakterer er de laveste nogensinde.

De øvrige ministre i top tre er justitsminister Søren Pind og udenrigsminister Kristian Jensen, der hhv. får scoren 4,5 og 4,2. I bunden af listen ligger beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen, finansminister Claus Hjorth Frederiksen og på sidstepladsen miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen med en karakter på 2,1. Hele listen kan ses via linket her.

Mere fra MediaWatch

Tidligere Loud-direktør lancerer nyhedspodcast

Pengene til lanceringen af projektet er de tre måneders løn, som Rasmus Mark Pedersen fik efter at være blevet fyret fra det tidligere Radio Loud. Om et halvt år skal podcasten have økonomi til at ansætte flere medarbejdere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs