MediaWatch

Kulturministeren ligger i bunden af ny magtanalyse

En analyse over regeringens mest magtfulde ministre placerer kulturminister Bertel Haarder langt nede i hierarkiet.

Foto: Philip Davali/Polfoto/Arkiv

Trods årelang erfaring og en rolle som nestor i Venstres folketingsgruppe havner Bertel Haarder (V) et stykke nede på listen over regeringens mest magtfulde ministre. Det fremgår af en magtanalyse, som Altinget har udarbejdet.

Kulturministeren ligger således placeret som den 14. mest magtfulde ud af regeringens 17 ministre.

”Ministeriet trækker ned, men Haarder fik pludselig en rolle igen i debatten om de rabiate imamer. Han er meget erfaren og er på sine gamle dage blevet virkelig populær i befolkningen. Der er nærmest kommet lidt kult over ham,” lyder skudsmålet fra politisk analytiker Erik Holstein til Altinget.

Kulturminister Bertel Haarder kender om nogen det politiske magtspil på Christiansborg. Med 21 år under bæltet som minister udbygger han dagligt sin rekord som den nulevende politiker, der har tilbragt længst tid på en ministertaburet.

På listen over Bertel Haarders ministerielle meritter står blandt andet, at han er den eneste politiker, som har været minister i både 1980’erne, 1990’erne, 2000’erne og 2010’erne.

Top tre på Altingets liste over Venstre-regeringens mest magtfulde ministre udgøres ikke overraskende af statsminister Lars Løkke Rasmussen, finansminister Claus Hjort Frederiksen og udenrigsminister Kristian Jensen.

Nederst på listen figurer energi, klima og forsyningsminister Lars Christian Lilleholt, mens miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen og uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs begge er uden for bedømmelse, da de har bestridt deres poster i kort tid.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs