MediaWatch

Haarder uenig i EU-krav om indhold på Netflix

Rigide kvoter, der kræver mindst 20 pct. europæisk indhold på streamingtjenester, er ikke det rigtige at fokusere på, mener kulturminister Bertel Haarder (V).

Foto: Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv

Frem for at fokusere på minimums-kvoter for hvor meget europæisk indhold, der skal være på streamingtjenester som Netflix, bør vi fokusere på at gøre dansk og europæisk indhold mere attraktivt. Det mener kulturminister Bertel Haarder (V) ifølge Altinget.

"Jeg går ind for en mere positiv orienteret løsning, som kan fremme den europæiske film- og tv-produktion, fremfor at gå kvotevejen. Det kan man gøre på flere måder, blandt andet med samarbejde og co-produktioner på tværs af de europæiske grænser og med hjælp fra moderne sprogteknik, som kan sikre, at værker på forskellige sprog kan nå ud i hele Europa," skriver han i en mail til mediet.

Opbakning fra S og A

Socialdemokraternes kulturordfører Mogens Jensen mener dog, at forslaget er et første skridt mod at sikre europæisk indhold, mens Rasmus Nordqvist (A) også bakker op om forslaget.

Kulturministerens kommentar kommer, efter EU-Kommissionen onsdag præsenterede sit nye forslag til en revision af medietjenestedirektivet, der er et led i Kommisionens strategi for et indre digitalt marked i Europa.

Kernen i forslaget er, at europæiske seere skal kunne se europæiske film og tv-serier - selv når de vælger tv- og streamingtjenester på nettet frem for traditionelt fjernsyn.

Det skal både øge den kulturelle mangfoldighed og sikre støtte til europæiske filmproducenter, så markedet ikke bliver oversvømmet af produktioner fra Hollywood.

Netflix har dog advaret Kommissionen mod, at usmidige kvoter kan risikere at kvæle markedet og gøre det svært for spillere at få en holdbar forretningsmodel op at køre.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jyllands-Posten skærer millioner af printsider væk, nye tal gør status over tv- og streaming-forbruget, og forskere giver tips til kunstig intelligens i medievirksomheder. Vi gennemgår de saftigste historier på MediaWatch i uge 49 lige her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs