MediaWatch

Gyllegate giver tidligere minister pris for lukkethed

Eva Kjer Hansen har fået den tvivlsomme ære at modtage Journalistens nye Lukkethedspris for sin rolle i #gyllegate.

Foto: Finn Frandsen.

Den tidligere Miljø- og Fødevareminister bliver den første modtager af Journalistens nyindstiftede Lukkethedspris. Det skriver Journalisten.

"Prisen gives til Eva Kjer Hansen for hendes rolle i den såkaldte #gyllegate, hvor forskere ved Aarhus Universitet havde dobbelt mundkurv på i tre måneder. Tavshedspligten betød, at forskerne ikke måtte udtale sig om beregningerne bag regeringens landbrugspakke. De måtte heller ikke sige noget, før loven reelt var vedtaget," skriver mediet i sin begrundelse.

Den efterfølgende kritik fra forskerne kom frem, efter landbrugspakken var blevet fremlagt i Folketinget. Derefter fulgte en bølge af kritik fra andre forskere, medier og politikere under fællesbetegnelsen #gyllegate, hvilken var medvirkende til, at Eva Kjer Hansen gik af som minister den 27. februar 2016.

Lukkethedsprisen bliver uddelt på baggrund af en onlineafstemning blandt Journalistens læsere og digitale brugere. Et overvejende flertal stemte på den tidligere minister. Ud af de 242 afgivne stemmer sikrede Eva Kjer Hansen sig de 92.

Ifølge en mail fra den tidligere minister til Journalisten, bør prisen rettes mod ministeriet og ikke mod hende som person.

Andre indstillede til prisen var bl.a. Statsministeriet, Københavns Politi, Justitsministeriet, Dacaar (dansk nødhjælpsorganisation, red.) og Forsvarsministeriet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs