MediaWatch

Ny pris skal hylde krimijournalister

Arrangører bag ny krimifestival indstifter ny pris for god kriminaljournalistik.

Foto: Colourbox

Krimijournalister skal belønnes for den gode retsreportage eller skildringer af kriminelle miljøer, mener arrangørerne bag festivalen Copenhagen Crime. Derfor indstifter festivalen en ny journalistisk pris, skriver Journalisten.

"Der er priser til journalistik, foto og på bogområdet for det ene og det andet. Men jeg synes, der mangler en belønning til den gode retsreportage eller den gedigne beskrivelse af et kriminelt miljø. Der er en enorm interesse for det i befolkningen, og vi vil gerne være med til at sætte fokus på det bedste," siger arrangør Bjarke Larsen, til Journalisten.

Han ønsker ikke at pege på konkrete projekter, for formålet med prisen er bred. Det eneste kriterium for at blive indstillet er, at det skal være faktuelt materiale.

Juryen består af kriminaljournalist og forfatter Stine Bolther, Niels Northroup, retsreporter ved Ritzau, Bjarke Larsen samt Jakob Vedelsby, formand for Dansk Forfatterforening.

Prisen uddeles på festivalen Copenhagen Crime 11. og 12. juni i København. Vinderen modtager 10.000 kr.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs