MediaWatch

Ny pris skal hylde krimijournalister

Arrangører bag ny krimifestival indstifter ny pris for god kriminaljournalistik.

Foto: Colourbox

Krimijournalister skal belønnes for den gode retsreportage eller skildringer af kriminelle miljøer, mener arrangørerne bag festivalen Copenhagen Crime. Derfor indstifter festivalen en ny journalistisk pris, skriver Journalisten.

"Der er priser til journalistik, foto og på bogområdet for det ene og det andet. Men jeg synes, der mangler en belønning til den gode retsreportage eller den gedigne beskrivelse af et kriminelt miljø. Der er en enorm interesse for det i befolkningen, og vi vil gerne være med til at sætte fokus på det bedste," siger arrangør Bjarke Larsen, til Journalisten.

Han ønsker ikke at pege på konkrete projekter, for formålet med prisen er bred. Det eneste kriterium for at blive indstillet er, at det skal være faktuelt materiale.

Juryen består af kriminaljournalist og forfatter Stine Bolther, Niels Northroup, retsreporter ved Ritzau, Bjarke Larsen samt Jakob Vedelsby, formand for Dansk Forfatterforening.

Prisen uddeles på festivalen Copenhagen Crime 11. og 12. juni i København. Vinderen modtager 10.000 kr.

Mere fra MediaWatch

Chefredaktør forlader Gaffa

I oktober stoppede mediets direktør, og nu skal bestyrelsen også finde en ny chefredaktør, da den nuværende fratræder, når kalenderen viser 2023.

Mads Brandstrup: Nej tak til Media Freedom Act

Mediepolitikken er for forskellig på tværs af de europæiske lande til, at en fælles lovgivning giver mening, skriver direktør i Danske Medier i et indlæg, der er en kommentar til EU-kommissionens danske chef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs