MediaWatch

Berlingske Media trækker 23 artikler tilbage

De 23 artikler er skrevet af journalist Michael Qureshi. Dog er de ikke forenelige med de etiske regler på Berlingske Media.

Artiklerne er udarbejdet med metoder, der ikke stemmer overens med Berlingske Medias etiske regler. Derfor trækker Berlingske Media de 23 artikler tilbage. Det skrev BT lørdag den 5. december 2015. Aviserne BT, Berlingske og flere jyske medier, der har været kunder hos Berlingske Nyhedsbureau, har bragt artiklerne. Michael Qureshi har udtalt, at han har givet forkerte navne på fire kilder, som han har villet give kildebeskyttelse. Dette skete, mens han var sportsreporter på BT.

Michael Qureshi har på nuværende tidspunkt ikke ønsket at informere BT’s chefredaktion om kildernes reelle identitet, selvom han har haft mulighed for det. Derfor har chefredaktionen ikke kunne vurdere sandheden af kildernes eksistens, hvilket er forklaringen på, at artiklerne trækkes tilbage efter et ”foreløbigt resultat” af en intern undersøgelse på mediet af den tidligere sportsreporter på BT Michael Qureshis journalistiske praksis og produktioner.

”Vi tager sagen meget alvorligt og kan konstatere, at Michael på det groveste har tilsidesat BT’s etiske regelsæt. På den baggrund tilbagetrækker vide artikler, der indeholder falske navne på kilder. En yderligere undersøgelse af sagen skal afgøre, om vi vil foretage os yderligere,” siger BT’s ansvarshavende chefredaktør Olav Skaaning Andersen til BT.

Journalist Michael Qureshi har ingen kommentarer, skriver BT.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Aller Media nedlægger printmagasin til unge, TV 2 Øst får ny adm. direktør, og reklame fra Liberal Alliance på TV3+ har rejst debat om politiske reklamer på tv. Få overblikket over den seneste uge i mediedanmark her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs