DR gav private medier fem tilbud om samarbejder

Fem konkrete bud på samarbejdsmuligheder mellem DR og private medier var ikke nok til at stille Danske Medier og kulturministeren tilfredse. 
Foto: Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv
Foto: Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv

DR har på flere møder med Danske Medier, de private mediers interesseorganisation, og kulturminister Bertel Haarder (V) foreslået fem konkrete bud om samarbejder mellem DR og de private medier, skriver Politiken.

Forslagene, som blev præsenteret på to møder i oktober og november, var svar på kravet fra sidste års medieforlig om en dialog mellem parterne, der skal "afsøge muligheder for samarbejdsmodeller såsom deling af DR-indhold og eksponering af dagbladene i en DR-kontekst".

Forslagene blev dog skudt ned af både Danske Medier og kulturministeren.

"Det er jo forslag, som overhovedet ikke har link til de behov, som vi har beskrevet. Derfor er det da pænt af dem, men det er ikke noget, der løser nogen problemer," siger adm. direktør for Danske Medier, Ebbe Dal, til Politiken.

Danske Medier har længe ment, at DR slet ikke burde producere netnyheder på et niveau, der giver dagbladene konkurrence. Interesseorganisationen ønsker bl.a. en login-løsning på dr.dk.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også