MediaWatch

DR-ledelse: Accepter frokostvilkår eller bliv opsagt

Medarbejderne i DR Nyheder stilles i et brev fra DR-ledelsen over for ultimatum: Enten accepterer de nye vilkår, eller også bliver de opsagt.

Foto: Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv

Som varslet modtog medarbejderne i DR Nyheder i dag en officiel skrivelse fra ledelsen med besked om, at den lønnede frokostpause vil blive afskaffet fra 2017.

I brevet til medarbejderne skriver ledelsen, at medarbejderne har to muligheder: At acceptere de nye vilkår eller at se ændringerne som en opsigelse per 31. maj 2017, skriver Journalisten, som har set brevet.

"Fordi der er tale om en væsentlig ændring af dine arbejdsvilkår, kan du vælge, om du ønsker at fortsætte på de nye ansættelsesvilkår, eller om du vil betragte ændringen som en opsigelse," lyder det ifølge Journalisten i brevet.

Medarbejderne kan gøre indsigelse frem til fredag 13. november, skriver Journalisten.

I brevet skriver DR-ledelsen desuden, at den vil trække ændringerne af de nye ansættelsesvilkår tilbage, hvis det viser sig - sådan som bl.a. Dansk Journalistforbund mener - at den lønnede frokostpause ikke kan afskaffes uden en ny overenskomst.

Nyhedsudsendelser aflyst

Medarbejderne i DR Nyheder nedlagde efter dagens besked arbejdet. Dagens nyhedsudsendelser er på den konto aflyst, mens radioavisen og nyheder på dr.dk produceres af ledelse og praktikanter, oplyser Ulrik Haagerup, nyhedsdirektør i DR, til MediaWatch. Arbejdsnedlæggelsen varer indtil i morgen, lørdag kl. ni.

Afskaffelsen af den betalte frokostpause fra 2017 er en del af den treårige økonomi- og spareplan, som DR's direktion satte i værk sidste efterår. Det skete i forlængelse af medieaftalen, der bl.a. betød en afskaffelse af erhvervslicensen.

Planen omhandler besparelser for 161 mio. kr. i alt, hvoraf en stor del er afsat til at investere i nye digitale tiltag. Afskaffelse af den lønnede spisepause vil kunne frigive 45 mio. kroner årligt ifølge DR's økonomidirektør.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs