MediaWatch

Justitsminister venter ikke ny offentlighedslov før næste valg

Konservative vil tage opgør med offentlighedsoven. Det får dog ikke justitsminister Søren Pind (V) til at ryste på hånden.

Foto: Linda Johansen/Polfoto/Arkiv

Der tegner sig et flertal i Folketinget for at revidere offentlighedsloven, en af nyere tids mest udskældte love. Alligevel forventer justitsminister Søren Pind (V) ikke at skulle revidere den udskældte lov, fortalte han i et interview med TV-avisen, skriver Politiko.

"Der er forlig på det her område, og det betyder, at alle de partier, der deltager, har vetoret på det her område i forhold til at lave ændringer. Det skal forudskikkes før et folketingsvalg, hvis man vil ændre det," sagde Søren Pind i interviewet.

Senest slog Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, i sin tale på partiets landsmøde i lørdags fast, at De Konservative er klar til at tage et opgør med offentlighedsloven. Konkret vil partiet have ændret tre paragraffer i loven, der omhandler offentlighedens indsigt i ministerbetjening og dokumenter udvekslet mellem myndigheder, ministerier og folketingsmedlemmer.

Da loven blev vedtaget, blev forligskredsen enige om at evaluere loven i 2017. Konservative ønsker også den evaluering fremrykket.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs