MediaWatch

Klager over aktindsigt skal behandles hurtigere

Når man klager over en kommunes eller regions afslag på aktindsigt, så kan man fra næste sommer forvente hurtigt svar.

Foto: Colourbox

Det skal være slut med at vente i månedsvis på at få behandlet en klage over et afslag på aktindsigt fra kommuner og regioner. Fremover skal svaret gives inden for 40 arbejdsdage, oplyser Folketingets ombudsmand.

Når en kommune eller region giver afslag på en aktindsigt, er det Statsforvaltningen, der tager stilling til en eventuel klage over afslaget. I et enkelt tilfælde gik der syv måneder, før Statsforvaltningen svarede på klagen, og samtidig kom det frem, at Statsforvaltningen ikke har noget mål for, hvor lang svartiden må være i disse klagesager.

Det skal være slut nu, og normalt skal en klage i den tungeste ende af skalaen være behandlet på 40 arbejdsdage. Det gælder fra sommeren 2016.

"Det er en hjørnesten i den nye offentlighedslov, at sager om aktindsigt skal behandles hurtigt. Det gælder også klagesager, for ellers giver det ikke meget mening at klage over afslag. Derfor er det positivt, at der nu bliver strammet op i Statsforvaltningen," siger ombudsmand Jørgen Steen Sørensen i en pressemeddelelse.

Ombudsmanden vil fremover følge med i, hvordan Statsforvaltningens svartider udvikler sig.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs