MediaWatch

Carl Holsts kampagnemail går måske fri af undersøgelse

Carl Holst (V) valgte i sidste måned at trække sig som forsvarsminister efter en række møgsager.

Foto: Kaare Smith/Polfoto

Statsforvaltningen har modtaget kodeordet til tidligere forsvarsminister Carl Holts (V) kampagnemail, men det er uvist, om tilsynet har tænkt sig at kigge i mailboksen. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Region Syddanmarks forretningsudvalg har fundet stærke indicier på, at Carl Holsts personlige assistent i Holsts tid som regionsformand, Christian Ingemann Nielsen, havde brugt arbejdstiden på regionsformandens valgkamp forud for folketingsvalget 18. juni.

Sagen var den sidste af en række møgsager, der fik Carl Holst til at trække sig som forsvarsminister efter blot tre måneder i jobbet.

I en mail til Fyens Stiftstidende skriver tilsynet, at det har modtaget redegørelsen, som Regionsrådet godkendte på et møde onsdag i sidste uge. Samtidig indikerer tilsynet, at det først senere vil vurdere, om der er behov for flere oplysninger.

"Det kommunale tilsyn i Statsforvaltningen kan bekræfte, at vi har modtaget regionsrådets redegørelse i sagen. Herfra vil tilsynet vurdere, hvad redegørelsen giver anledning til, herunder om der skal indhentes yderligere oplysninger i sagen, eller om redegørelsen er tilstrækkelig."

"Vi kan derfor ikke oplyse, hvornår vi forventer at kunne afslutte sagen, og vi har på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer til sagsbehandlingen eller sagsforløbet", skriver tilsynet til Fyens Stiftstidende.

Carl Holsts mange sager

Carl Holst havde en besværlig tid som forsvarsminister. Tre måneder med næsten konstante personsager prægede hans ministerperiode. Christian Ingemann Nielsen var Carl Holsts særlige rådgiver som forsvarsminister.

Først var der sagen om Carl Holsts eftervederlag fra Region Syddanmark til mere end 800.000 kroner og senest altså mistanken om, at han har brugt en embedsmand i sin personlige valgkamp.

Ifølge Carl Holst selv gav han allerede Statsforvaltningen adgang til mailboksen med brugernavn og kodeord 25. september.

"Jeg gav dem adgang fredag den 25. september. Jeg kontaktede dem selv, efter at nogen mente, at de ikke måtte spørge om min kampagnemail. Det viste sig ikke at være rigtigt. Så svaret er ja," skriver Carl Holst i en sms til Fyens Stiftstidende.

Statsforvaltningen bekræfter, at de fik brugernavn og kodeord til kampagnemailen i en mail fra Carl Holst afsendt 26. september. Om indholdet af kampagnemailen vil indgå i selve undersøgelsen, har tilsynet ingen kommentarer til, skriver Fyens Stiftstidende

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs