Region Syddanmark: Kraftig mistanke mod Carl Holst

Carls Holsts personlige assistent, Christian Ingemann Nielsen, brugte mindst halvdelen af sin arbejdstid på at føre valgkamp for ministeren, fortæller et enigt forretningsudvalg.
Foto: Kaare Smith/Polfoto
Foto: Kaare Smith/Polfoto
AF RITZAU

Et enigt forretningsudvalg i Region Syddanmark finder kraftige indicier på ulovligt hjælp til Carl Holst.

Region Syddanmarks forretningsudvalg skønner, at Carl Holsts (V) personlige assistent, Christian Ingemann Nielsen, brugte mindst halvdelen af sin arbejdsindsats på Carl Holsts valgkamp forud for folketingsvalget den 18. juni.

Det oplyser to regionsrådsmedlemmer, der var til stede da forretningsudvalget behandlede sagen mandag, til Ritzau.

"Vi skønner, at over halvdelen har været valgkampsrelateret. Kun en lille del af hans arbejdsindsats har været med det projekt, der hedder Smart Velfærd," siger Marianne Mortensen (LA).

Hun deltog mandag aften i det møde i Region Syddanmarks forretningsudvalg, hvor man behandlede en redegørelse om sagen fra regionens embedsmænd.

På mødet vedtog et enigt forretningsudvalg enkelte ændringer i ordlyden på redegørelsen, så der nu tales om "kraftige indicier" på, at Carl Holsts personlige assistent er blevet brugt til at føre valgkamp.

Forud for mødet truede Dansk Folkeparti med at politianmelde Carl Holst, hvis ikke de fik al tilgængeligt materiale. Efter mødet er regionsrådsmedlem Theis Mathiasen (DF) dog overbevist om, at der blev spillet med åbne kort, og han frafalder derfor truslen.

"Vi har en klar og åben sag. Der er 10.000 mails fra Christian Ingemann Nielsen, der har været åbent i den her sag. Vi kan se, at der ikke er slettet noget," siger han.

De mange mails efterlader dog Theis Mathiasen med et klart indtryk af, at Christian Ingemann Nielsen for regionens regning har hjulpet Carl Holst med at blive valgt i Folketinget.

"850 af de mails er fra valgperioden. 150 af de mails er private. Men halvdelen af de resterende mail kan vi klart konstatere er valg-relaterede," siger han.

"Vi har skærpet retorikken. Før havde vi indicier. Nu er der kraftige indicier. Vi overlader det til statsforvaltningen at komme med den endelige afgørelse. Der er noget, der meget kraftigt indikerer, at det er den slags arbejde Christian Ingemann Nielsen har udført," siger han.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også


Prisen på Nordisk Film+ stiger fra okrober med ti kr. om måneden. | Foto: Nordisk Film+ / Pr

Nordisk Film-streamingtjeneste hæver prisen

For abonnenter