MediaWatch

Ekstra Bladet citerer forkert mand

Ekstra Bladet har fejlagtigt citeret en mand, som mediet ikke har talt med i forbindelse med artikel om Carl Holst-sagen, og rykker ud med en rettelse.

Carl Holst, forsvarsminister (V) | Foto: Ida Munch/Polfoto/Arkiv

Tidligere på dagen kunne læserne på eb.dk læse en artikel, i hvilken Leif Krarup, næstformand i Venstres kredsbestyrelse i Sydjylland, til citat udtrykker kritik af partifællen forsvarsminister Carl Holst.

Artiklen har det store problem, at Ekstra Bladets journalist ikke har talt med Leif Krarup, men med en mand, der hedder Leif Jensen. Det får Ekstra Bladet til at beklage fejlen på sin egen hjemmeside.

"Ekstra Bladet har imidlertid ikke interviewet Leif Krarup, men har været i kontakt med en anden Leif (Jensen), på et forkert telefonnummer, der ligger et ciffer fra Leif Krarups. Denne Leif har udtalt sig til Ekstra Bladet, som har været i den tro, at vi interviewede Leif Krarup. Ekstra Bladet beklager fejlen og misforståelsen. Vi har været i kontakt med Leif Krarup og har også beklaget over for ham," skriver Ekstra Bladet om fejlen.

Den oprindelige tekst med de fejlagtige citater står fortsat at læse i Ekstra Bladets artikel, men de forkerte passager er kursiveret og overstreget, så læserne kan se, hvilke dele af artiklen der er forkerte.

Til JydskeVestkysten fortæller Leif Krarup om sagen, at han har været i kontakt med den pågældende Ekstra Bladet-journalist, efter artiklen med citaterne fra Leif Jensen blev publiceret.

Mere fra MediaWatch

Kulturminister om regulering af sociale medier: Vi har sovet i timen

Regeringen er på vej med et lovforslag om regulering af ulovligt indhold på sociale medier. Det er led i en ambition om i højere grad at kunne stille techselsaber til ansvar for spredningen af indhold på deres platforme. Men der mangler et opgør med indhold, der er skadeligt uden at være ulovligt, lyder det fra kulturministeren.

Filmfolk vil have lavet om på støttemodellen til dansk film

DR og TV 2 bør i fremtiden skulle forpligte sig til støtte danske spillefilm, inden de går i produktion, i stedet for at det sker på bagkant som i dag. Det bør et nyt medieforlig lave om på, lyder det fra Danske Filminstruktører, der bakkes op af Producentforeningen og DFI.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs