MediaWatch

Ekstra Bladet citerer forkert mand

Ekstra Bladet har fejlagtigt citeret en mand, som mediet ikke har talt med i forbindelse med artikel om Carl Holst-sagen, og rykker ud med en rettelse.

Carl Holst, forsvarsminister (V) | Foto: Ida Munch/Polfoto/Arkiv

Tidligere på dagen kunne læserne på eb.dk læse en artikel, i hvilken Leif Krarup, næstformand i Venstres kredsbestyrelse i Sydjylland, til citat udtrykker kritik af partifællen forsvarsminister Carl Holst.

Artiklen har det store problem, at Ekstra Bladets journalist ikke har talt med Leif Krarup, men med en mand, der hedder Leif Jensen. Det får Ekstra Bladet til at beklage fejlen på sin egen hjemmeside.

"Ekstra Bladet har imidlertid ikke interviewet Leif Krarup, men har været i kontakt med en anden Leif (Jensen), på et forkert telefonnummer, der ligger et ciffer fra Leif Krarups. Denne Leif har udtalt sig til Ekstra Bladet, som har været i den tro, at vi interviewede Leif Krarup. Ekstra Bladet beklager fejlen og misforståelsen. Vi har været i kontakt med Leif Krarup og har også beklaget over for ham," skriver Ekstra Bladet om fejlen.

Den oprindelige tekst med de fejlagtige citater står fortsat at læse i Ekstra Bladets artikel, men de forkerte passager er kursiveret og overstreget, så læserne kan se, hvilke dele af artiklen der er forkerte.

Til JydskeVestkysten fortæller Leif Krarup om sagen, at han har været i kontakt med den pågældende Ekstra Bladet-journalist, efter artiklen med citaterne fra Leif Jensen blev publiceret.

Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt. Tillidsrepræsentant kalder det en god nyhed, at der er sket færre reelle afskedigelser blandt journalisterne, end der var lagt op til.

Topchef stopper i Microsoft Danmark

Microsoft Danmark har allerede en afløser parat, når Nana Bule stopper som adm. direktør i softwareselskabet ved udgangen af året. Den nye topchef kommer fra Deloitte.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs