MediaWatch

Connie Hedegaard: Øget tempo giver mindre tid til analyser

Formanden for public service-udvalget bad kulturministeren om møde, efter at han offentligt opfordrede udvalget til at speede arbejdet op.

Foto: Ilan Brender

Kulturminister Bertel Haarders (V) opfordrer public service-udvalget til at træde på speederen Opfordringen blev leveret på den første høring og temamøde om public service og public service-udvalgets arbejde, som blev afholdt i sidste måned.

Den opfordring er udvalgets formand, Connie Hedegaard, klar til at imødekomme, men advarer samtidig mod, at det giver mindre tid til udredninger og analyser, siger hun til Magisterbladet.

“Lige efter konferencen bad jeg ministeren om et møde. Han ville have, at vores rapport skulle komme tidligere, med den begrundelse at udviklingen på medieområdet går så stærkt. Det har den jo altid gjort. Men vi havde et fornuftigt møde, hvor ministeren slog fast, at han bakker op om vores kommissorium. Og vil politikerne have nogle ting før, så vil vi gerne prøve at komme med noget så tidligt som muligt. Men det giver os jo mindre tid til udredninger og analyser,” siger Connie Hedegaard til Magisterbladet.

Connie Hedegaard, som er tidligere minister og EU-kommissær, ser intet problem i, at kulturministeren offentligt blander sig i udvalgets arbejde, fordi "det med medier er jo noget, alle kan have en mening om", siger hun.

Public service-udvalget blev nedsat i januar i år som en del af sidste års medieaftale. Udvalget skal aflevere sin rapport 1. januar 2017, så den kan danne grundlag for debat og forhandlinger af en ny medieaftale, der skal indgås i 2018 og træde i kraft 1. januar 2019.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs