Haarder: X Factor er ikke public service

Kulturminister Bertel Haarder fortsætter sin skarpe kritik af Danmarks Radio. Han har indkaldt til dialogmøde med DR og Danske Medier for at finde en løsning.
Foto: Anders Rye Skjold Jensen/Polfoto
Foto: Anders Rye Skjold Jensen/Polfoto

Kulturminister Bertel Haarder (V) gentog onsdag sin kritik af DR, som, han mener, leverer for meget underholdning og for lidt public service.

Det skete i et interview med Kulturen på News, hvor han var inviteret for at diskutere sine planer om at reformere det licensbetalte mediehus.

"Jeg havde besøg af min belgiske kollega, og han blev meget overrasket over, at et program som X Factor blev sendt på en public service-kanal. Det kunne han ikke forstå. Det er et godt eksempel på, at Danmarks Radio går udover kanten af det, som hører hjemme under begrebet public service," sagde han.

Kulturministeren understregede desuden, at han fortsat ser det som konkurrenceforvridende, at DR leverer gratis nyheder på nettet. Derfor er han også positiv over for de seneste meldinger fra DR’s generaldirektør Maria Rørbye Rønn, der tirsdag fortalte, at hun overvejer at indføre betalingsmur på nettet.

DR har den seneste tid været under heftig beskydning fra kommercielle medier og borgerlige partier med Bertel Haarder i spidsen. For at finde en løsning har kulturministeren derfor indkaldt til dialogmøder med DR og Danske Medier. Han har samtidig bedt public service-udvalget med Connie Hedegaard i spidsen om at arbejde hurtigere.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også