MediaWatch

Jyllands-Posten undlader at genoptrykke Muhammed-tegninger

Avisen markerer ti års-dagen ved at trykke den originale avisside, men med tomme felter istedet for de kontroversielle karikaturer.

Forskellige muslimske organisationer demonstrerede mod gentrykningen af en af Muhammed- tegningerne foran Christiansborg i 2008. | Foto: Jens Dresling/Polfoto/Arkiv

Onsdag er det ti år siden, at Jyllands-Posten bragte Muhammed-tegningerne med det formål at sætte ytringsfrihed og selvcensur til debat.

Avisen har imidlertid ikke tænkt sig markere årsdagen ved at genoptrykke karikaturerne, der dengang førte til voldsomme demonstrationer i Mellemøsten og kastede Danmark ud i en international krise.

I stedet bliver Jyllands-Posten prydet med den originale avisside med den afgørende forskel, at der i stedet for tegningerne nu kun er tomme felter. Det skriver chefredaktør Pierre Collignon i et tweet.

Adspurgt hvorfor Jyllands-Posten undlader at bringe tegningerne, henviser han til lederen 'Vold virker' fra januar i år, der blev skrevet i kølvandet på skudangrebet på det franske satiremagasin Charlie Hebdo.

DR Nyheder har desuden været i kontakt med både Berlingske, BT, Ekstra Bladet og MetroXpress, der heller ikke har tænkt sig at genoptrykke de kontroversielle tegninger.

"Vi bringer ikke Muhammed-tegningerne. Vi ser ikke nogen grund til det. Alle kender dem, og det vil blot være en tom provokation," skriver chefredaktør Poul Madsen fra Ekstra Bladet i en mail til DR Nyheder

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs