MediaWatch

DR overvejer betalingsmur på nettet

DR's generaldirektør Maria Rørbye Rønn overvejer at indføre en form for betalingsmur på nettet. Hun er desuden klar til at skære antallet af kanaler inden for en overskuelig fremtid.

Maria Rørbye Rønn, generaldirektør, DR | Foto: JACOB ERBAHN/POLFOTO/ARKIV

De seneste uger er kritikken haglet ned over DR fra politiske partier og kommercielle mediehuse, der mener, at det er konkurrenceforvridende, når det licensbetalte medie leverer gratis nyheder på nettet.

Anklagerne er imidlertid ikke faldet for døve øre. I et interview med Kulturen på News fortæller generaldirektør Maria Rørbye Rønn, at hun overvejer at indføre en betalingsmur eller en anden form for login på nettet.

"Jeg afviser ikke forslaget. Vi lytter til det, overvejer og analyserer det. Men der er udfordringer, for det bryder med det fundamentale ved public service, nemlig at alle har fri og uhindret adgang til det. Men vi overvejer det," siger hun til mediet.

Generaldirektøren fortæller desuden, at hun er klar til at skære antallet af DR-kanaler inden for en overskuelig fremtid. Hun afviser at sætte dato på, men når arbejdet starter, bliver DR Ultra den første kanal til at lade livet, siger Maria Rørbye Rønn.

Udtalelserne kommer knap en uge efter, at kulturminister Bertel Haarder (V) bebudede, at han vil skaffe politisk flertal for at reformere DR, inden den nuværende medieaftale udløber i 2018. Derfor har han bedt public service-udvalget med Connie Hedegaard i spidsen om at arbejde hurtigere.

Rørbye Rønn: Fri og uhindret adgang er et DR-kerneprincip 

Mere fra MediaWatch

TV 2 afviser blankt kritik fra Danske Filminstruktører om svigt af dansk film

Dansk Film bliver ikke ladt i stikken af tv-stationerne efter deres filmforpligtelse er afskaffet, siger TV 2's fiktionschef, der går i rette med Danske Filminstruktørers kritik af bl.a. mindre og manglende risikovillig støtte fra DR og TV 2 til dansk film. Samlet er pengene til dansk film ikke blevet mindre, siger hun.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kristeligt Dagblads mangeårige chefredaktør takker af, Radio- og tv-nævnet undrer sig over Radio4's lyttertal, og JP/Politikens Hus har offentliggjort bedste regnskab i årevis. Hop med på denne uges catch-up med de vigtigste historier i ugen, der er gået.

Medier nyder godt af nedlagt strejkekasse

JP/Politikens Hus skal have modtaget et tocifret millionbeløb fra Danske Mediers kasse, der blev nedlagt i 2021, da arbejdsgiverforeningen blev en del af Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs