MediaWatch

DR overvejer betalingsmur på nettet

DR's generaldirektør Maria Rørbye Rønn overvejer at indføre en form for betalingsmur på nettet. Hun er desuden klar til at skære antallet af kanaler inden for en overskuelig fremtid.

Maria Rørbye Rønn, generaldirektør, DR | Foto: JACOB ERBAHN/POLFOTO/ARKIV

De seneste uger er kritikken haglet ned over DR fra politiske partier og kommercielle mediehuse, der mener, at det er konkurrenceforvridende, når det licensbetalte medie leverer gratis nyheder på nettet.

Anklagerne er imidlertid ikke faldet for døve øre. I et interview med Kulturen på News fortæller generaldirektør Maria Rørbye Rønn, at hun overvejer at indføre en betalingsmur eller en anden form for login på nettet.

"Jeg afviser ikke forslaget. Vi lytter til det, overvejer og analyserer det. Men der er udfordringer, for det bryder med det fundamentale ved public service, nemlig at alle har fri og uhindret adgang til det. Men vi overvejer det," siger hun til mediet.

Generaldirektøren fortæller desuden, at hun er klar til at skære antallet af DR-kanaler inden for en overskuelig fremtid. Hun afviser at sætte dato på, men når arbejdet starter, bliver DR Ultra den første kanal til at lade livet, siger Maria Rørbye Rønn.

Udtalelserne kommer knap en uge efter, at kulturminister Bertel Haarder (V) bebudede, at han vil skaffe politisk flertal for at reformere DR, inden den nuværende medieaftale udløber i 2018. Derfor har han bedt public service-udvalget med Connie Hedegaard i spidsen om at arbejde hurtigere.

Rørbye Rønn: Fri og uhindret adgang er et DR-kerneprincip 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs