MediaWatch

DR-profiler tager mindst 15.000 kr. for bijob

DR-ansatte har ekstra indtægter fra foredrag og som moderatorer og værter hos organisationer og erhvervslivet. Potentielt problem, mener professor.

Bijobberi blandt de mest eksponerede værter hos DR er en lukrativ ekstraindtægt. Det viser en rundspørge, som Ekstra Bladet har foretaget.

Her har avisen søgt aktindsigt i en række arrangementer i organisationer og erhvervslivet, hvor DR-ansatte har optrådt som enten foredragsholder, værter eller moderatorer i forbindelse med debatter. Det sker, efter DR for nyligt offentliggjorde en 18-sider lang liste over de ansattes bijobberi. Ekstra Bladet har talt med en række af DR-profilerne i forbindelse med aktindsigterne. Her tegner sig et billede af et minimumsbeløb på 15.000 kr. for at bijobbe til et arrangement uden for DR-regi.

Leder af journalistuddannelsen på Roskilde Universitetscenter, professor Mark Ørsten, vurderer, at bijobberiet kan gå ud over DR's troværdighed.

"Der kan potentielt opstå et problem i forhold til troværdigheden, især når vi snakker om nyhedsjournalistik, hvor objektivitet jo er det vigtigste" siger han til Ekstra Bladet.

Gennemsnitslønnen for DR's 14 studieværter er 718.620 kroner inkl. pension, mens DR's seks såkaldte indlandskorrespondenter får en årlig løn på 931.200 kr. med pension, viser en opgørelse ifølge Ekstra Bladet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs