MediaWatch

DR-profiler tager mindst 15.000 kr. for bijob

DR-ansatte har ekstra indtægter fra foredrag og som moderatorer og værter hos organisationer og erhvervslivet. Potentielt problem, mener professor.

Bijobberi blandt de mest eksponerede værter hos DR er en lukrativ ekstraindtægt. Det viser en rundspørge, som Ekstra Bladet har foretaget.

Her har avisen søgt aktindsigt i en række arrangementer i organisationer og erhvervslivet, hvor DR-ansatte har optrådt som enten foredragsholder, værter eller moderatorer i forbindelse med debatter. Det sker, efter DR for nyligt offentliggjorde en 18-sider lang liste over de ansattes bijobberi. Ekstra Bladet har talt med en række af DR-profilerne i forbindelse med aktindsigterne. Her tegner sig et billede af et minimumsbeløb på 15.000 kr. for at bijobbe til et arrangement uden for DR-regi.

Leder af journalistuddannelsen på Roskilde Universitetscenter, professor Mark Ørsten, vurderer, at bijobberiet kan gå ud over DR's troværdighed.

"Der kan potentielt opstå et problem i forhold til troværdigheden, især når vi snakker om nyhedsjournalistik, hvor objektivitet jo er det vigtigste" siger han til Ekstra Bladet.

Gennemsnitslønnen for DR's 14 studieværter er 718.620 kroner inkl. pension, mens DR's seks såkaldte indlandskorrespondenter får en årlig løn på 931.200 kr. med pension, viser en opgørelse ifølge Ekstra Bladet.

Mere fra MediaWatch

Kulturminister om regulering af sociale medier: Vi har sovet i timen

Regeringen er på vej med et lovforslag om regulering af ulovligt indhold på sociale medier. Det er led i en ambition om i højere grad at kunne stille techselsaber til ansvar for spredningen af indhold på deres platforme. Men der mangler et opgør med indhold, der er skadeligt uden at være ulovligt, lyder det fra kulturministeren.

Filmfolk vil have lavet om på støttemodellen til dansk film

DR og TV 2 bør i fremtiden skulle forpligte sig til støtte danske spillefilm, inden de går i produktion, i stedet for at det sker på bagkant som i dag. Det bør et nyt medieforlig lave om på, lyder det fra Danske Filminstruktører, der bakkes op af Producentforeningen og DFI.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs