DR-profiler tager mindst 15.000 kr. for bijob

DR-ansatte har ekstra indtægter fra foredrag og som moderatorer og værter hos organisationer og erhvervslivet. Potentielt problem, mener professor.
HANS LØGSTRUP POULSEN

Bijobberi blandt de mest eksponerede værter hos DR er en lukrativ ekstraindtægt. Det viser en rundspørge, som Ekstra Bladet har foretaget.

Her har avisen søgt aktindsigt i en række arrangementer i organisationer og erhvervslivet, hvor DR-ansatte har optrådt som enten foredragsholder, værter eller moderatorer i forbindelse med debatter. Det sker, efter DR for nyligt offentliggjorde en 18-sider lang liste over de ansattes bijobberi. Ekstra Bladet har talt med en række af DR-profilerne i forbindelse med aktindsigterne. Her tegner sig et billede af et minimumsbeløb på 15.000 kr. for at bijobbe til et arrangement uden for DR-regi.

Leder af journalistuddannelsen på Roskilde Universitetscenter, professor Mark Ørsten, vurderer, at bijobberiet kan gå ud over DR's troværdighed.

"Der kan potentielt opstå et problem i forhold til troværdigheden, især når vi snakker om nyhedsjournalistik, hvor objektivitet jo er det vigtigste" siger han til Ekstra Bladet.

Gennemsnitslønnen for DR's 14 studieværter er 718.620 kroner inkl. pension, mens DR's seks såkaldte indlandskorrespondenter får en årlig løn på 931.200 kr. med pension, viser en opgørelse ifølge Ekstra Bladet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også