MediaWatch

Medie: Regeringen vil straffe journalistiske fejl hårdere

Justitsminister Søren Pind (V) vil have hårdere straffe, hvis medier krænker privatlivets fred, eller hvis de bringer ærekrænkende eller urigtige historier.

Foto: Linda Johansen/Polfoto/Arkiv

Hvis medier bringer oplysninger, der krænker privatlivets fred, er ærekrænkende eller simpelthen forkert, skal de kunne straffes hårdere fremover, mener justitsminister Søren Pind (V) ifølge Politiko.

"Min holdning er, at der har været for mange eksempler på, at medierne er gået for langt, og der er behov for at se på, om konsekvenserne over for medierne er tilstrækkelige. Derfor kommer vi til at gøre noget på det her område. Vi vil grundlæggende bygge på beslutningsforslaget," skriver Søren Pind i en mail til Berlingske.

Forslaget indebærer blandt andet, at strafniveauet skal tredobles, og Venstres forslag er ifølge Jacob Mchangama, der er direktør i den juridiske tænketank Justitia, så vidtgående, at det kan få konsekvenser for pressefriheden.

Han mener, det er vigtigt at holde medierne ansvarlige for, hvad de bringer, men siger samtidig, at man ikke må ende i en situation, hvor redaktørerne bliver tilbageholdende af frygt for økonomiske konsekvenser.

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs