MediaWatch

Medie: Regeringen vil straffe journalistiske fejl hårdere

Justitsminister Søren Pind (V) vil have hårdere straffe, hvis medier krænker privatlivets fred, eller hvis de bringer ærekrænkende eller urigtige historier.

Foto: Linda Johansen/Polfoto/Arkiv

Hvis medier bringer oplysninger, der krænker privatlivets fred, er ærekrænkende eller simpelthen forkert, skal de kunne straffes hårdere fremover, mener justitsminister Søren Pind (V) ifølge Politiko.

"Min holdning er, at der har været for mange eksempler på, at medierne er gået for langt, og der er behov for at se på, om konsekvenserne over for medierne er tilstrækkelige. Derfor kommer vi til at gøre noget på det her område. Vi vil grundlæggende bygge på beslutningsforslaget," skriver Søren Pind i en mail til Berlingske.

Forslaget indebærer blandt andet, at strafniveauet skal tredobles, og Venstres forslag er ifølge Jacob Mchangama, der er direktør i den juridiske tænketank Justitia, så vidtgående, at det kan få konsekvenser for pressefriheden.

Han mener, det er vigtigt at holde medierne ansvarlige for, hvad de bringer, men siger samtidig, at man ikke må ende i en situation, hvor redaktørerne bliver tilbageholdende af frygt for økonomiske konsekvenser.

Mere fra MediaWatch

LA sendte politisk tv-reklame under FCK-kamp

Trods dansk forbud mod at sende politiske reklamer på tv tonede Liberal Alliance alligevel frem med politiske budskaber i reklamepause på TV3+ onsdag. Det kunne ske, fordi TV3+ sender fra Sverige, skriver LA-formand på Twitter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs