MediaWatch

Radikale om abonnement på DR: Vil blive Weekendavisen på tv

Hvis DR's tilbud fremover skal finansieres af abonnementsbetalinger, risikerer DR at miste en lang række danskere, mener Radikale Venstres medieordfører.

Zenia Stampe, medieordfører, Radikale Venstre | Foto: Lærke Posselt/Polfoto/Arkiv

En flertal af danskerne vil ifølge en meningsmåling foretaget af Wilke for Jyllands-Posten fravælge en del af DR's tilbud, hvis de dermed kunne spare i licens.

Men den udvikling vil betyde, at en mange danskere ikke vil betale DR's tilbud. Det synspunkt gav Zenia Stampe, medieordfører for Radikale Venstre, udtryk for, da hun i går aftes debatterede med Mette Bock, Libaral Alliances medieordfører, i Deadline på DR 2.

"Danmarks Radio vil blive det, der svarer til Weekendavisen på tv. Det vil være sådan nogen som Mette Bock (...), sådan nogen som dig (Deadline-vært Niels Krause-Kjær, red.), måske også mig, men vi har tabt alle de unge, som er kvikke, og som også vil have viden, men måske ikke er villige til at betale 2400 kr., fordi de sidder derhjemme på en SU," sagde Zenia Stampe i Deadline.

På sin side argumenterede Mette Bock for, at den nuværende licensmodel trænger til et eftersyn, fordi den blev designet i en tid, hvor medievirkeligheden så helt anderledes ud, end den gør i dag.

Alle Folketingets partier blev sidste år enige om et medieforlig. Det gælder frem til 2018.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs