MediaWatch

Haarder klar til diskussion om finansiering af DR

Som liberal er kulturministeren tilhænger af størst valgfrihed, men en mere individualiseret betaling af DR's tjenester rejser mange spørgsmål, skriver han i debatindlæg.

Foto: Miriam Dalsgaard/Polfoto

Kulturminister Bertel Haarder (V) har forståelse for, at mange danskere er utilfredse med, at de skal betale licens for DR-kanaler, de ikke ser, og derfor er ministeren klar til at tage en diskussion om finansieringen af DR.

Det skriver Bertel Haarder i et debatindlæg i Jyllands-Posten.

"Jeg er positiv over for at tage en fornyet diskussion i medieaftalekredsen om finansieringen af DR," skriver Bertel Haarder, som i debatindlægget skriver, at han som liberal er tilhænger af størst valgfrihed for borgerne.

Han tilføjer, at han ikke forventer, at der kan ske ændringer på kort sigt, da den nuværende aftale først udløber med udgangen af 2018.

En mere individualiseret betaling af DR's tjenester såsom en abonnementsordning rejser ifølge kulturministeren dog mange tekniske, økonomiske og kulturpolitiske spørgsmål, "som bør analyseres og drøftes grundigt forud for en for en fornyet stillingstagen".

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Et forlag med faldende flyvehøjde, en pris på åbning af DR’s kæmpearkiv, en omfattende fyringsrunde og en radiodirektør, der må se i øjnene at vigtig målsætning bliver svær at nå. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs