MediaWatch

Gyldendal sælger datterselskab for 88 mio. kr.

Forlaget Gyldendal har solgt sit datterselskab, Nordisk Bog Center, og henter en skattefri avance på 5 mio. kr. ud af salget.

Foto: MORTEN LANGKILDE/POLFOTO/ARKIV

Forlaget Gyldendal har solgt sit datterselskab, Nordisk Bog Center, for 88 mio. kr.

Distributionsselskabet står for lagring og distribution af udgivelser samt logistik til bogklubber og forhandlere. Gyldendal vil hellere fokusere på udgivelsesaktiviteter, forklarer selskabet i en meddelelse.

Gyldendal får en skattefri avance på 5 mio. kr. ud af salget og desuden cirka 5 mio. kr. i overskud, der bogføres i 2015 under ophørte aktiviteter.

Til gengæld rammes 2015-omsætningen i forlaget med ca. 30 mio. kr. og resultatet før skat med 10 til 15 mio. kr., mens der kun vil være en beskeden nettoeffekt på egenkapitalen.

Det oplyser Gyldendal fredag eftermiddag.

I forvejen havde forlaget en 2015-forventning om resultater "på samme niveau" som i 2014, hvor omsætningen blev på 844,9 mio. kr. og resultatet før skat på 75,8 mio. kr.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs