MediaWatch

Gyldendal sælger datterselskab for 88 mio. kr.

Forlaget Gyldendal har solgt sit datterselskab, Nordisk Bog Center, og henter en skattefri avance på 5 mio. kr. ud af salget.

Foto: MORTEN LANGKILDE/POLFOTO/ARKIV

Forlaget Gyldendal har solgt sit datterselskab, Nordisk Bog Center, for 88 mio. kr.

Distributionsselskabet står for lagring og distribution af udgivelser samt logistik til bogklubber og forhandlere. Gyldendal vil hellere fokusere på udgivelsesaktiviteter, forklarer selskabet i en meddelelse.

Gyldendal får en skattefri avance på 5 mio. kr. ud af salget og desuden cirka 5 mio. kr. i overskud, der bogføres i 2015 under ophørte aktiviteter.

Til gengæld rammes 2015-omsætningen i forlaget med ca. 30 mio. kr. og resultatet før skat med 10 til 15 mio. kr., mens der kun vil være en beskeden nettoeffekt på egenkapitalen.

Det oplyser Gyldendal fredag eftermiddag.

I forvejen havde forlaget en 2015-forventning om resultater "på samme niveau" som i 2014, hvor omsætningen blev på 844,9 mio. kr. og resultatet før skat på 75,8 mio. kr.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs