Gyldendal oplever stigende salg til uddannelsesområdet

En mindre omsætningsfremgang i årets tre første måneder hos Gyldendal skyldes stigende salg til uddannelsesmarkedet.
Foto: MORTEN LANGKILDE/POLFOTO/ARKIV
Foto: MORTEN LANGKILDE/POLFOTO/ARKIV
RITZAU FINANS

Forlaget Gyldendal har haft en stigning i salget i de tre første måneder af 2015, men selvom selskabet har været i stand til at forbedre indtjeningen, blev der ikke tjent penge i første kvartal.

Gyldendal opnåede i de tre første måneder af 2015 en omsætning på 174 mio. kr., hvilket var en fremgang på 4 pct. i forhold til den tilsvarende periode året før. Væksten forklares blandt andet med stigende salg til uddannelsesmarkedet, fremgår det af en periodemeddelelse fra Gyldendal.

Resultatet før skat lød i første kvartal på et underskud på 4 mio. kr., hvilket var en forbedring i forhold til 2014, hvor underskuddet i første kvartal var på minus 6 mio. kr.

"Uddannelsesmarkedet har udviklet sig som forventet med en lille vækst i forhold til 2014, og omsætningen til det private marked samt fra koncernens distributionsaktiviteter ligger på samme niveau som i 2014," skriver Gyldendal i meddelelsen.

De første tre måneder af året har dog ikke givet anledning til at rokke ved Gyldendals forventninger til hele 2015. Dermed venter forlaget fortsat en omsætning og et resultat før skat på samme niveau som i 2014. Sidste år lød omsætningen på 844,9 mio. kr., mens overskuddet før skat var på 75,8 mio. kr.

Gyldendal oplyser desuden, at der ikke har været begivenheder i første kvartal, som har påvirket selskabets finansielle stilling mærkbart.

/ritzau/FINANS

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også