MediaWatch

Ugebrev: Tynget North Media-aktie interessant på sigt

Indtjeningen hos Søndagsvisens ejer, North Media, er styrtdykket fra overskud på 21,1 mio. kr. til underskud på 11,6 mio. kr. Men alt er ikke så galt, som det ser ud, konstaterer Økonomisk Ugebrev Formue.

2015 er startet rigtig dårligt for North Media, afslører de officielle regnskabstal fra første kvartal.

Omsætningen er faldet hos North Media, der ejer Søndagsavisen, og indtjeningen er styrtdykket fra et overskud på 21,1 mio. kr. til et underskud på 11,6 mio. kr.

Det konstaterer Økonomisk Ugebrev Formue.

"Det er dog ikke så galt, som det ser ud. Både omsætning og indtjening er således som forventet, og forklaringen på det store fald i det primære driftsresultat skal ikke kun findes i den lavere omsætning, men også i udviklingsomkostninger og markedsføring af kampagnen NejTak+, skriver ugebrevet.

På længere sigt vurderer ugebrevet, at det ser godt ud for selskabet, men på kort sigt er aktien tynget.

" Alt i alt vejer selskabets egen udmelding om ventet utilfredsstillende resultater i både 2015 og 2016, konfrontationen med Post Danmark omkring NejTak-kampagnen og de udfordrende markedsvilkår tungt på kort sigt, skriver ugebrevet, der ser det som forklaringen på en aktiekurs, der er faldet med 24 pct. de seneste 12 måneder og 18 pct. i år på trods af et kraftigt stigende aktiemarked.

Ugebrevet mener dog, at pessimismen måske er gået for vidt.

"North Media værdiansættes i øjeblikket til lidt over halvdelen af selskabets indre værdi, og dermed er alle de negative forhold tilfulde indregnet i aktiekursen. Til gengæld tages der stort set ikke hensyn til, at North Media faktisk har mulighed for at få succes med sine planer. Ligesom der heller ikke tages hensyn til at halvdelen af selskabets egenkapital består af likvide aktiver," fremhæver ugebrevet, der derfor vurderer, at North Media på baggrund af dette og med den aktuelle aktiekurs er en interessant investering med en tidshorisont på 2-3 år.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs