MediaWatch

Danmark afsætter 20 mio. til journalistik i udviklingslande

Initiativet skal styrke den frie debat i udviklingslande og skrøbelige stater, hvor presse- og ytringsfriheden er under pres.

Pressefriheden i verden har nået et lavpunkt.

Bl.a. derfor har danske regering bevilget 20 mio. kr. til at styrke den frie debat i lande, hvor presse- og ytringsfriheden flere steder er under størst pres. Bevillingen skal gå til initiativer, som fokuserer på kapacitetsopbygning af frie medier, herunder fremme af journalisters sikkerhed.

Det skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

”Det er stærkt bekymrende, at pressefriheden mange steder er under pres. En fri og kritisk presse er afgørende for at give et indblik i magthaveres beslutninger og dermed holde dem til ansvar. I en udviklingssammenhæng er pressefrihed en direkte forudsætning for fremme af demokrati og god regeringsførelse,” siger handels- og udviklingsminister Mogens Jensen i meddelelsen.

Støtte gavner mere end 60

Ønsket er, at flere end 60 medier fra 12 forskellige lande i både Afrika, Mellemøsten, Asien og Latinamerika vil blive få gavn af støtten.

Bevillingen blev lanceret i forbindelse med afholdelsen af konferencen Global Media Freedom Conference. Konferencen, der var arrangeret af Udenrigsministeriet i samarbejde med den internationale organisation for avisudgivere Wan-Ifra, blev afholdt 29. og 30. april i København og samlede flere end 100 redaktører og journalister fra hele verden.

Initiativerne, som støttes gennem den nye bevilling, vil blive søgt gennemført i samarbejde med internationale presse- og udgiverorganisationer, herunder Wan-Ifra og internationale journalistorganisationer og mediestøtteorganisation International Media Support (IMS).

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs