Regning fra PR-bureau møder hård kritik

Flere partier kritiserer Region Syddanmarks brug af kommunikationsbureau til næsten kvart million kroner, som blev afsløret i Jydskevestkysten.

Det møder hård kritik, at Region Syddanmark betalte kommunikationsbureauet Geelmuyden Kiese mere end en kvart million kroner for at stå for kommunikationsarbejdet op til et syddansk topmøde i marts, skriver Jydskevestkysten.

Regionen råder i forvejen over sin egen kommunikationsafdeling, og det får Dansk Folkeparti til at kræve en redegørelse. Også SF kritiserer regionens beslutning, mens Socialdemokratiet ikke har noget imod ekstern markedsføring, men synes, at pengene er brugt dårligt.

Til Journalisten.dk fortæller Jydskevestkystens journalist Rasmus Just, at de blev opmærksom på regionens brug af Geelmuyden Kiese, da medarbejdere fra kommunikationsbureauet begyndte at henvende sig til avisen med forslag til historier. Flere af historierne havde Jydskevestkysten dog allerede fået fra regionens egen presseafdeling.

Konstitueret regionsdirektør i Region Syddanmark, Jakob Stengaard Madsen, siger til Journalisten.dk, at brugen af kommunikationsfirmaet skyldtes opgavens særlige karakter.

"Det var et ekstraordinært arrangement, der krævede nogle andre kompetencer. Der skulle blandt andet laves mødemapper af en vis standard. Der skulle også laves kommunikation og pr samt praktiske opgaver i forbindelse med mødet," siger Jakob Stengaard Madsen til Journalisten.dk.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også

Sparerunden på Jyllands-Posten blev afsluttet i denne uge. | Foto: Joachim Ladefoged

Briefing: Ugen i mediebranchen

For abonnenter