MediaWatch

Sydafrikaner overtager efter Jon Stewart på The Daily-show

Valget på Jon Stewarts afløser er nu fundet, og det bliver overraskende nok en sydafrikansk komiker, der indtil videre kun har haft få optrædener i nyhedssatireshowet, som skal løfte den tunge arv.

Når Jon Stewart senere på året takker af efter 16 år spidsen for satireshowet The Daily Show på Comedy Central, så kommer den nye vært at være den 31-årige, sydafrikanske komiker Trevor Noah. Det skriver New York Times.

Han var første gang med i programmet i december, og i alt har han kun været på skærmen i programmet ved tre lejligheder. Den præcise dato for, hvornår Jon Stewart siger endeligt farvel er ikke fastsat, så Noah får lidt tid til at vænne sig til tanken.

'Ingen ny Jon Stewart'

Chef for Comedy Central, Michele Ganeless, håber med Trevor Noah at bringe ungdommelighed til The Daily Show og ser ikke hans unge alder og korte karriere som et problem.

”Vi talte med med kvinder. Vi talte med mænd. Med Trevor fandt vi den bedste person til jobbet. Man håber ikke på at finde den nye Jon Stewart - der ikke nogen ny Jon Stewart. Så derfor var vores målsætning at finde en person, der kan bidrage med noget spændende, nyt og anderledes,” siger hun ifølge New York Times.

Får ros af Stewart

Han har allerede optrådt som komiker i USA i en årrække, hvor han har fået opmærksomhed for sin evne til at tale seks forskellige sprog. Inden han i december for første gang rullede over skærmen i The Daily Show havde han blandt andet også at været på tv i ’Late Show’ med David Letterman, hvor han i 2013 optrådte med et standup-indslag.

Jon Stewart selv virker også ganske tilfreds med sin afløser. Ifølge New York Times siger han i en udtalelse:

”Jeg er begejstret på showet og Trevors vegne. Han er en enormt dygtig komiker, og et talent som vi har elsket at arbejde sammen med.”

Stewart-exit svækker Comedy Central kommercielt

Jon Stewart stopper på "The Daily Show"

Ny 'Comedy'-kanal planlægger dansk produktion

Daily Show'-kanalen kommer til Danmark

Mere fra MediaWatch

Tidligere Loud-direktør lancerer nyhedspodcast

Pengene til lanceringen af projektet er de tre måneders løn, som Rasmus Mark Pedersen fik efter at være blevet fyret fra det tidligere Radio Loud. Om et halvt år skal podcasten have økonomi til at ansætte flere medarbejdere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs