MediaWatch

Medier vil lære skolebørn journalistik

I et samarbejde med blandt andre DR, Berlingske og Syddansk Universitet bliver elever på femte klassetrin inviteret til at lære om medier og journalistik.

Initiativet Børnenes Hovedstad, som Billund Kommune og Lego-fonden står bag, vil lære børn at lave nyheder. Det sker sammen med Berlingske, DR, Syddansk Universitet og Microsoft, skriver Børnenes Hovedstad i en pressemeddelelse.

20 børn fra udvalgte muligheder får over 13 uger mulighed for at deltage rollespil, cases og praktik med udgangspunkt i den journalistiske værktøjskasse. Berlingske, der udgiver børneavisen Kids News, og DR, der sender nyheder til børn på DR Ultra, inviterer de deltagende skoleelever på praktik.

Skal udfordre voksne

”Det er et dannelsesprojekt. Vi vil ikke uddanne mini-udgaver af de voksne journalister. Børnejournalisterne skal kunne inspirere og udfordre børn og voksnes vanetænkning af nyhedsbegrebet og vise os verden i børnehøjde”, siger Kirstine Vinderskov, kanalredaktør på DR Ultra og DR Ramasjang, i meddelelsen.

Børnene bliver blandt andet også udstyret med mentorer i form af journaliststuderende fra Syddansk Universitet.

 ”I Børnenes Hovedstad har vi et helt særligt fokus på at tilbyde børn sjove og spændende muligheder for at lære gennem leg og udvikle sig. Vi er derfor rigtig glade for at kunne lancere journalistuddannelsen, hvor børn med en journalist i maven kan prøve kræfter med faget gennem et sjovt, kreativt og inspirerende forløb”, siger Mette Højborg, der er programchef hos Børnenes Hovedstad, i pressemeddelelsen.

Mere fra MediaWatch

Overblik: Her er partiernes erhvervspolitik

Manglende arbejdskraft og selskabsskattelettelser vil stå højt på den erhvervspolitiske dagsorden under det kommende folketingsvalg, mener politisk redaktør. Trods udfordringer får erhvervslivet dog næppe megen opmærksomhed under valgkampen. Få overblikket over partiernes erhvervspolitiske ønsker her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs