MediaWatch

Snapchat over 100 mia. værd efter kinesisk finansiering

Den amerikanske besked-app har modtaget finansiering fra kinesiske Alibaba, og det værdisætter selskabet til over 105 mia. kr.

Den kinesiske webgigant Alibaba har investeret 200 mio. dollar (1,4 mia. kr.) i Snapchat, hvilket får billedbesked-appens værdi til at stige til 15 mia. dollar (105 mia. kr.), skriver The Guardian.

Finansieringen fra Alibaba har dermed øget Snapschats værdi med 5 mia. dollar på få måneder, og sætter på samme tid Facebooks bud fra 2013 på 3 mia. dollar i relief. 

Snapchats stifter, Evan Spiegel, ønsker ikke at kommentere prisudviklingen og siger til The Guardian, at "Snapchat er blevet kendte for ikke at udtale sig om fremtiden."

Hvad Alibaba vil med Snapchat, som Kina har blokeret for brugen af, er uvist. Selskabet, som mest af alt gør sig i e-handel, hvor de håndterer flere handler end Amazon og eBay tilsammen, har dog gjort det til en prioritet at udvikle mobile services. Indtil nu har den kinesiske himmelstormer ikke haft held med at udvikle en besked-app, sådan som selskabets ærkerival Tencent har med WeChat. Tencent er også investor i Snapcat.

Finansieringen fra Alibaba sker som et led i Snapchats ønske om at rejse penge for at udvide deres kerneprodukt - de populære billedbeskeder, som forsvinder inden for få sekunder.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs