MediaWatch

Snapchat kan blive over 100 milliarder værd

I en ny kapitalrunde, hvor målet er at rejse 3,2 mia. kr., værdisættes Snapchat til over 100 mia. kr.

Den sociale billedapp Snapchat, hvor man kan sende tidsbegrænsede billeder til sine venner, kan ende med at bliver over 100 mia. kr. værd, skriver Financial Times.

I forbindelse med en ny kapitalindsprøjtning, hvor målet er at rejse 500 mio. dollar, eller ca. 3,2 mia. kr., i kapital, værdisættes Snapchat til omkring 16 mia. dollar, eller ca. 104 mia. kr.

Det er en markant stigning siden slutningen af sidste år, hvor det Los Angeles-baserede selskab, der blot er lidt over tre år gammelt, blev vurderet til at være 10 mia. dollar værd, eller cirka 62 mia. kr. Samtidig er det mere end en femdobling i forhold til Facebooks købstilbud på tre milliarder dollar for lidt over et år siden.

Hvis Snapchat formår at rejse de mange millioner, vil det gøre selskabet til et af de mest værdifulde teknologi start-up selskaber i verden.

Blandt investorerne i Snapchat finder man blandt andre venture capital selskabet Kleiner Perkins, kinesiske Tencent og internetselskabet Yahoo.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs