MediaWatch

Tænk: 3 ud af 4 betaler for kanaler de ikke ser

Det er "uholdbart", at tv-seerne ikke kan blande deres kanalpakker selv, når tre ud af fire i dag betaler for kanaler, de ikke ser, mener Forbrugerrådet Tænk. Ifølge Yousee vil frit valg give en højere pris.

Foto: Per Folkver/Polfoto/Arkiv

Tre af fire danskere oplever, at de betaler for flere kanaler, end de har brug for, viser en undersøgelse fra Forbrugerrådet Tænk. Og det er et problem, siger rådets formand, Anja Philip, til Jyllands-Posten.

"Problemet er, at når man vil se en bestemt kanal, bliver man tvunget til at skulle købe en masse andre kanaler oveni. Tv-udbydere som YouSee og Stofa siger, at man kan blande selv, når man vælger kanalpakke. Men frit valg har forbrugerne ikke hos nogen af dem, selv om teknologien er på plads. Det er uholdbart," siger Anja Philip til Jyllands-Posten.

Ifølge undersøgelsen har en tredjedel af pakke-abonnenterne inden for de seneste tre år overvejet at opsige deres tv-pakke, og halvdelen har haft lyst til at skifte til en mindre. Forbrugerrådet Tænk mener derfor, at frit valg af tv-kanaler vil gavne alle forbrugerne.

Ifølge Yousee er det imidlertid utopi at forestille sig frit valg i 2015. Indholdsleverandørerne vil nemlig ikke kunne få økonomien til at hænge sammen, hvis det sker - med mindre priserne bliver sat op.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Aller Media nedlægger printmagasin til unge, TV 2 Øst får ny adm. direktør, og reklame fra Liberal Alliance på TV3+ har rejst debat om politiske reklamer på tv. Få overblikket over den seneste uge i mediedanmark her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs