MediaWatch

Medieaftale: Forbrugerrådet efterlyser frit kanalvalg

Flere medieordfører giver forbrugerrådet Tænk medhold i dets kritik af, at forbrugerne stadig ikke har frit kanalvalg.

Sidste uges medieaftale i Folketinget rykker ikke ved, at forbrugerne også fremover stadig skal betale for de kanaler, de ikke ser. Det er ærgerligt, mener forbrugerrådet Tænk ifølge DR.

”Der er simpelthen et problem, som politikerne har valgt ikke at løse denne gang. Det ville være interessant at høre, hvad de så har tænkt sig at gøre for at sikre forbrugerne et frit kanalvalg,” siger cheføkonom hos forbrugerrådet Tænk Martin Salamon til DR.

Flere af medieordførerne i Folketinget anerkender kritikken fra forbrugerrådet. Blandt andre SF’s Özlem Cekic, Liberal Alliances Mette Bock samt Venstres Ellen Trane Nørby ønsker mere frit valg.

”Vi skal nok presse på, for vi mener, at danskerne skal have frit valg på tv-området. Det er gammeldags at være stavnsbundet på tv-området, som mange danskere er,” siger Ellen Trane Nørby til DR.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs