MediaWatch

Politiken giver klima-dækning eget hjem på nettet

Den løbende udvikling på klima- og energiområdet giver ikke ”de korte ryk”, som passer til daglig nyhedsdækning. Derfor får området i stedet sin egen sektion på nettet.

Foto: JENS DRESLING/POLFOTO/ARKIV

2050 er skæringsår for mange af de udfordringer, som verden står overfor med befolkningsudviklingen og klimaforandringer. Det er samtidig året, hvor Danmark ifølge køreplanen skal være fri for olie, kul og gas.

Det lange perspektiv får nu Politiken til at give klima- og energiområdet dets eget hjem på nettet. Det skriver avisen på dens hjemmeside.

Mindre fokus på nyheder

Udviklingen på området sker løbende, men får sjældent plads i avisens daglige dækning. Derfor får den nu sin egen sektion på nettet, der samler dækningen på ét sted, undersiden '2050'. Sektionen får fokus "overblik og perspektiv frem for hurtige nyheder", står der i præsentationen.

”Der er processer i gang, som snildt er vigtige nok til at stå forsiden af avisen flere gange om ugen - men som i praksis sjældent gør det, fordi mange af forandringerne sker glidende, og netop ikke med de korte ryk, der egner sig til nyhedsdøgnets hektiske puls,” skriver Bo Lidegaard på Politiken.dk.

Børsen og Politiken med i kampen om European Press Prize

Politiken vil have flere kvinder og minoriteter i avisen

Politiken lancerer podcast om fodbold

Berlingske og Politiken: Derfor bringer vi ikke Lars Vilks tegninger

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs