MediaWatch

Politiken vil have flere kvinder og minoriteter i avisen

Nye etiske retningslinjer skal sikre, at valget af kilder i fremtiden bedre afspejler befolkningens sammensætning.

Tre ud af fire kilder i Politiken er mænd og kun 4 pct. af kilderne har minoritetsbaggrund, viser en optælling. Det vil man derfor lave om på, skriver Politiken.

Derfor er der blev tilføjet et punkt i avisens etiske retningslinjer, der skal sikre ”mangfoldighed i valg af emner og kilder for at afspejle befolkningens sammensætning”. Det gælder både i tekst og foto, hvor man vil arbejde frem mod 50/50 kønsfordeling på billeder i 2018.

”Oplagene falder som bekendt, og samtidig ved vi, at det er unge, kvinder og minoriteter, der ikke læser aviser. Man kunne overveje, om det ikke hænger sammen og aviserne derfor kunne gøre en ekstra indsats for at komme dem i møde,” siger chefredaktør Anne Mette Svane.

Svenske eksempler

Hun fortæller, at tiltaget er blevet til i samarbejde mellem medarbejdere og ledelse. Avisen vil i fremtiden optælle citerede kilder og foto to gange årligt.

På flere aviser i Sverige arbejder man med lignende tiltag. I Sydsvenskan er både redaktionens sammensætning og kildevalg sammensat til at afspejle befolkningens sammensætning. Avisen Västerbotten-Kuriren har ligeledes brugt de seneste tolv år på at gå fra 22 til 49 pct. kvindelige kilder i avisen.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs