MediaWatch

Jelved: Rapporter afslører hul hos netmedier

Det mest iøjnefaldende efter Kulturstyrelsens to rapporter om etik og kvalitet er ifølge kulturministeren hos netmedierne, som hun vil have automatisk tilmeldt Pressenævnet.

- | Foto: Mik Eskestad/Polfoto

Flere medier har egne etik-regler og antallet af kilder er flere steder steget. Netmedierne er dog ikke på niveau med de øvrige platforme, og det hæfter kulturminister Marianne Jelved (R) sig særligt ved. Det skriver Journalisten.dk.

Hun kalder det en plet på journalister og mediers kompetencer, når der er eksempler på mangelfulde historier på nettet. Hun er derfor fortaler for, at netmedier automatisk skal være tilmeldt Pressenævnet.

”Vi har et hul ved netmedierne. Jeg har argumenteret for, at man også automatisk skal være tilmeldt Pressenævnet, når man er netmedie. Der har blandt andet været en debat omkring Den Korte Avis. I forvejen er kommunikationen på nettet anstrengt, fordi der er så meget anonymitet forbundet med det,” siger Marianne Jelved til Journalisten.dk.

Styrelse klar med rapporter om mediers etik og kvalitet

Debat: Journalister uden grænser 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Aller Media nedlægger printmagasin til unge, TV 2 Øst får ny adm. direktør, og reklame fra Liberal Alliance på TV3+ har rejst debat om politiske reklamer på tv. Få overblikket over den seneste uge i mediedanmark her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs