MediaWatch

DR-formand: Barfoed og co. overflødiggør bestyrelsen

Politikernes indblanding i sagen om DR Underholdningsorkestret er "fuldstændig uantagelig" og overflødiggør DR's bestyrelse, mener DR's bestyrelsesformand, der stadig er rystet over sagen.

Foto: Lars Schmidt / DR

DR's bestyrelsesformand, Michael Christiansen, retter en hård kritik mod de Konservatives kulturordfører Lars Barfoed og de øvrige politikere, der indledte en indædt kamp for at redde DR Underholdningsorkestret.

Det er første gang formanden tager bladet fra munden og kommenterer forløbet omkring lukningen, der bragte DR i vælten på Christiansborg og i medierne.

Kritikken blev fremført i TV 2 News-programmet 'Kulturen på News'. Her blev DR-formanden spurgt, om han mener, at DR's bestyrelse er blevet overflødiggjort i sagen om lukningen af det 75 år gamle orkester.

"Det var en tanke, der strejfede mig, da dette skete. Jeg finder det fuldstændig uantageligt, at Folketinget blander sig i en bestyrelses arbejde, samtidig med at bestyrelsesmedlemmerne er udpeget af Folketinget selv," sagde Michael Christiansen i programmet.

Erkender lukkethed

DR's bestyrelsesformand blev også bedt om at forholde sig til, at flere kritiserede DR for lukkethed i forbindelse med bla. sagen om lukningen af det 75 år gamle orkester.

Til det erkendte han, at han havde været lukket i de sidste måneder i sagen. En lukkethed, han følte sig tvunget til på grund af Folketingets interesse i sagen.

"Jeg vil gerne erkende, at jeg har været meget lukket i to en halv måned omkring den her sag. Det blev jeg i det øjeblik, hvor sagen blev taget ud af bestyrelsens hænder og lagt over i Folketinget. Det har givet anledning til mange principielle overvejelser, og jeg er stadig en lille smule rystet over situationen," sagde Michael Christiansen.

Politikere låser handleevner

Ifølge DR-formanden betød Folketingspolitikernes indblanding, at han ikke kunne deltage i den offentlige diskussion om sagen.

"For når Lars Barfoed og andre partiledere går ud og kritiserer en bestyrelses beslutning i DR, mens andre partiledere roser den, så er det meget vanskeligt som formand at gå ind i det rum. I virkeligheden låser Lars Barfoed min handleevne, for hvis jeg går ud og diskuterer med ham, bliver det en politisk diskussion og ikke en saglig diskussion," sagde Michael Christiansen, der uddybede, at han ville blive skudt i skoen, at han var "rød" eller blive taget til indtægt for kulturminister Marianne Jelved (R) eller SF’s synspukter, hvis han tog diskussionen offentligt.

Opfordrer dagblade til sober tone

I programmet fik Michael Christiansen lejlighed til at lufte sit ønske for 2015. Den benyttede til at kritisere dagbladene for at føre en hård tone mod DR.

"En af de ting, der har præget 2014, har været en hård tone mod DR fra dagbladene. Den har nok været meget præget af et ønske om at fordele licensmidlerne og angribe DR gennem medieforlig osv. Den tone vil vi meget gerne have fjernet," sagde Michael Christiansen, der opfordrede dagbladene til at begrave stridsøksen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs