MediaWatch

HBO hyrer 160 advokater forud for Scientology-dokumentar

I forbindelse med dokumentaren ’Going Clear’ har HBO ansat 160 advokater for at kunne forsvare sig imod eventuelle søgsmål fra Scientology.

Foto: Sam Painter/AP/Polfoto/Arkiv

16 marts har den Scientologykritiske HBO-dokumentar ’Going Clear: Scientology and the Prison of Belief’ premiere på amerikansk tv. Allerede mere end en måned før dokumentaren er vist, trækker det op til et juridisk slagsmål, skriver Politiken.

HBO har oprustet med 160 advokater for at kunne stå imod juridiske angreb fra Scientology, som har reageret med stor utilfredshed i forhold til dokumentaren.

"Deres kilder er den sædvanlige samling af sygeligt besatte, utilfredse tidligere kirkemedlemmer, sparket ud for så længe siden som 30 år for tillidsbrud, og som har en beviselig historie med at opfinde løgne om kirken for penge," skriver Scientolgy i en offentlig erklæring ifølge Politiken.

Om sagen ender i en direkte konfrontation mellem de to parter er fortsat uvist. ’Going Clear’, instrueret af tidligere Oscar-vinder Alex Gibney, afslører ifølge Politiken, hvordan Scientology afpresser og afstraffer deres medlemmer.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs