MediaWatch

Nye fildelingssites er trussel mod streamingtjenester

Flere nye ulovlige fildelingssider på nettet ser dagens lys. De udgør ifølge webekspert større trussel mod Netflix og HBO end Pirate Bay.

Nye, ulovlige fildelingstjenester såsom 'Popcorn time', som deler film og tv-serier på nettet, vil skabe alvorlige problemer for indholdsleverandørerne, siger webekspert og blogger Kjetil Manheim til Nettavisen ifølge Computerworld.

"Siden virker så godt, at hvis tjenesten ikke bliver fjernet hurtigt, har branchen et større problem, end Pirate Bay nogensinde var," siger Kjetil Manheim til Nettavisen om websitet 'Popcorn time'.

Streamingtjenester som Netflix og HBO har eller fået mange forbrugere til at betale for et abonnement fremfor at hente ulovlige kopier på nettet. Men med sider såsom 'Popcorn time' kan pirater tilbyde bedre og billigere tilbud end abonnementstjenesterne.

Ifølge Kjetil Manheim bærer indholdsleverandørerne selv en del af skylden for fildelingssidernes opståen ved at holde produkter tilbage. Eksempelvis distribuerer Netflix kun en begrænset mængde film og serier i Danmark, mens man på de ulovlige streaming-tjenester kan se helt nye film.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs