MediaWatch

Paris forbyder actionfilm-optagelser efter angrebet på Charlie Hebdo

De franske myndigheder giver fremover ikke tilladelse til at optage scener til film og TV-serier, hvor der indgår store håndvåben. Det kommer som en konsekvens af angrebet på Charlie Hebdo.

Sidste år blev der indspillet 930 film i Paris, men nu må nogle af dem se sig nødsaget til at finde andre steder, at optage deres actionscener henne.

Ifølge New York Times vil de franske myndigheder ikke længere give tilladelse til at optage film eller TV-serier med store håndvåben i den franske hovedstad. Sylvie Barnaud, som på vegne af fransk politi står for godkendelser af optagelserne, begrunder forbuddet med, skuespillerne kan være mål for terrorister.

- Der er et problem med disse actionfilmscener, fordi skuespillere er klædt i uniform og kan være mål for terrorister, siger Sylvie Barnaud.

Hun fortæller også, at optagelserne kan skabe frygt hos beboere, som kan tro, at det er endnu et terrorangreb, der er i gang. Forbuddet gælder udendørsoptagelser, som er klædt i militær- eller politiuniformer.

Mere fra MediaWatch

Overblik: Her er partiernes erhvervspolitik

Manglende arbejdskraft og selskabsskattelettelser vil stå højt på den erhvervspolitiske dagsorden under det kommende folketingsvalg, mener politisk redaktør. Trods udfordringer får erhvervslivet dog næppe megen opmærksomhed under valgkampen. Få overblikket over partiernes erhvervspolitiske ønsker her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs