MediaWatch

DR-ledelse siger god for Charlie Hebdo-dokumentar

DR er klar til at vise dokumentar om det franske satiremagasin Charlie Hebdo, som ledelsen ellers trak håndbremsen på i sidste uge, fordi de ville vurdere indholdet igen.

Foto: Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv

I sidste uge trak DR håndbremsen på dokumentaren 'Charlie Hebdo og satiretegningerne' kort tid inden, at dokumentaren skulle have rullet over skærmen. Nu er bremsen imidlertid sluppet, og DR2 viser dokumentaren 7. februar - på månedsdagen for angrebet på det franske satiremagasin Charlie Hebdo.

Det skriver DR i en pressemeddelelse.

'Charlie Hebdo og satiretegningerne' tager udgangspunkt i den retssag, som Charlie Hebdo måtte igennem, efter at man valgte at bringe Jyllands-Postens 12 Muhammed-tegninger. Dokumentar blev vist på filmfestivalen i Cannes i 2008, hvor den fik en flot modtagelse, og er senest blevet distribueret til en lang række franske og udenlandske biografer.

DR trak håndbremsen på Charlie Hebdo-dokumentar 

Da DR i første omgang valgte at pille dokumentaren af, skete det fordi DR ville vurdere indholdet i dokumentaren igen før visning.

"Vi var lidt for hurtige med at programsætte den. Det betød, at vi ikke havde den nødvendige tid til at vurdere dokumentaren redaktionelt, og derfor valgte vi at tage den af," sagde DR2's kanalchef, Michael Thouber til MediaWatch.

Krasnik møder Hebdo-tegner

DR viser dokumentaren i forbindelse med en ny programserie på DR2 kaldet 'Kransik og ytringsfriheden', som skydes i gang på søndag. Her sætter Deadline-vært Martin Krasnik fokus på ytringsfriheden ved at opsøge fronterne i ytringsfrihedsdebatten herhjemme og i udlandet.

Sag om profet-tegninger rykker ind i DR's bestyrelseslokaler

Serien bliver skudt i gang på søndag, hvor Martin Krasnik møder Charlie Hebdo-tegneren Laurent Sourisseau - kaldet Riss. Han var i redaktionslokalet, da angrebet på Charlie Hebdo fandt sted, og blev skudt i skulderen. I interviewet fortæller han bla. om redaktionsmødet den 7. januar og dagene derefter og om om sit syn på personlig frihed.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs