MediaWatch

Egmont opgiver sit amerikanske forlag

Egmont lukker sit amerikanske forlag og afskediger medarbejderne, som en konsekvens af at det ikke lykkedes at opnå en førende markedsposition.

Mediekoncernen Egmont kaster håndklædet i ringen og lukker sit amerikanske forlag, Egmont USA, skriver Finans.

I 2009 etablerede Egmont forlaget, der fokuserede på udgivelser til børn og "young adults". Forlaget nåede dog aldrig at give overskud, og fik aldring den ledende markedsposition, som Egmont ønskede sig.

I efteråret forsøgte mediekoncernen at sælge forlaget, men uden held. Det tager Egmont nu konsekvensen af og lukker kontoret i New York, og afskediger seks medarbejdere.

"Vores position var meget lille i USA i forhold til markedet størrelse," siger Torsten Bjerre Rasmussen, adm. direktør i Egmont Publishing, til Finans.

Over for Finans ønsker han ikke at oplyse, hvor meget Egmont har investeret i forlaget.

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs