MediaWatch

Danske unge på job for TDC i London: Månedsløn på 13.500

Firma i London, som TDC har outsourcer flere hundrede job til, søger unge danskere til en løn, der er væsentlig lavere end i Danmark og med ringere vilkår.

Foto: TDC

TDC har outsourcet 800 job til firma, som nu søger unge danskere, der vil arbejde i London til en løn, som ifølge engelske myndigheder er den mindste løn, man kan leve for, skriver Avisen.dk.

Det er firmaet Sitel, som TDC for nylig har outsourcet 800 stillinger til, som søger unge danskere. Men hvor en kundeservicemedarbejder i TDC i Danmark tjener mindst 16.500 kr. om måneden, tilbydes de unge danskere i London omkring 3.000 kr. mindre om måneden for at lave præcis det samme arbejde - og så er sygdom for egen regning og pensionen minimal modsat de danske ansatte.

TDC tvang medarbejdere til at fortsætte på dårligere vilkår

"Det her viser desværre, at selv de laveste lønninger i Danmark ikke er lave nok til TDC," siger Carsten Dyring Nielsen, næstformand i Dansk Metal,  som tegner overenskomst for TDC-ansatte, til Avisen.dk.

TDC's konstituerede HR-direktør Peer Schaumburg-Müller har ingen kommentarer til, hvorvidt det er en rimelig løn. Direktør i Sitel Danmark, Steffen Bagge, siger dog, lønnen ligger i den bedre ende i forhold til gennemsnittet i London.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs