MediaWatch

TDC tvang medarbejdere til at fortsætte på dårligere vilkår

Medarbejdere i TDC-ejede Telmore måtte acceptere kraftige forringelser i ansættelsesforholdene, hvis de ville beholde deres job.

Foto: TDC

Tillæg for overarbejde, løn under barsel og sundhedsforsikring. Det var nogle af de goder, som 80 medarbejdere hos det TDC-ejede teleselskab Telmore, måtte give afkald på, hvis de ikke ville risikere at blive fyret. Det skriver Avisen.dk, der er i besiddelse af det brev, som 80 medarbejdere i Telmore fik tilsendt d. 28. maj sidste år.

De ansættelsesforhold udløser heftig kritik fra fagforbundet, som forhandler overenskomst for ansatte i TDC.

"Det er en skamplet på den danske model, at TDC på den måde fratager en hel personalegruppe de rettigheder, som normalt gælder på arbejdsmarkedet," siger Carsten Dyring Nielsen, der er næstformand i Dansk Metal Tele Øst, til Avisen.dk

Af andre forhold som blev taget fra de ansatte i Telmore kan nævnes gratis mobil, barns første sygedag, 15 minutters daglig pause og at startlønnen for nyansatte blev sænket fra 125 kroner i timen til 110 kroner.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs