MediaWatch

TDC tvang medarbejdere til at fortsætte på dårligere vilkår

Medarbejdere i TDC-ejede Telmore måtte acceptere kraftige forringelser i ansættelsesforholdene, hvis de ville beholde deres job.

Foto: TDC

Tillæg for overarbejde, løn under barsel og sundhedsforsikring. Det var nogle af de goder, som 80 medarbejdere hos det TDC-ejede teleselskab Telmore, måtte give afkald på, hvis de ikke ville risikere at blive fyret. Det skriver Avisen.dk, der er i besiddelse af det brev, som 80 medarbejdere i Telmore fik tilsendt d. 28. maj sidste år.

De ansættelsesforhold udløser heftig kritik fra fagforbundet, som forhandler overenskomst for ansatte i TDC.

"Det er en skamplet på den danske model, at TDC på den måde fratager en hel personalegruppe de rettigheder, som normalt gælder på arbejdsmarkedet," siger Carsten Dyring Nielsen, der er næstformand i Dansk Metal Tele Øst, til Avisen.dk

Af andre forhold som blev taget fra de ansatte i Telmore kan nævnes gratis mobil, barns første sygedag, 15 minutters daglig pause og at startlønnen for nyansatte blev sænket fra 125 kroner i timen til 110 kroner.

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs