MediaWatch

DFI fastholder Zentropa under skærpet tilsyn

Zentropa får kritik af DFI for at medtage udgifter for over 500.000 kr., som ikke var relevante for produktion. Zentropa vil klage til Kulturministeriet.

Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Polfoto

Det Danske Filminstitut (DFI) fastholder Zentropa under skærpet tilsyn. Det sker efter, at DFI mandag udtalte "stærk" kritik af, at Zentropa har inkluderet en række udgifter for over 500.000 kr., som ifølge DFI ikke er relevante for produktionen af filmen ’Antichrist’, skriver Jyllands-Posten.

Baggrunden for krtikken er en 12 sider lang afgørelse fra Deloitte, hvor revisionshuset vurderer, at i fire af otte undersøgte punkter i Zentropas regnskab er medtaget omkostninger, som ifølge Deloitte er irrelevante for selve filmproduktionen, og som derfor burde være bogført anderledes.

Til gengæld finder DFI ikke grundlag for at forlange filmstøtte tilbagebetalt.

"Undersøgelsen har to konsekvenser. Den ene er, at vi går ind og korrigerer regnskabet. Det får ikke nogen realøkonomisk betydning, fordi filmen ikke er i tilbagebetaling. Konsekvens nummer to er, at vi fortsætter det skærpede tilsyn med Zentropa," siger DFI-direktør Henrik Bo Nielsen til Jyllands-Posten.

Modsat mener Zentropa, at Deloittes gennemgang har vist, at der ikke er noget at komme efter. Derfor vil de klage til Kulturministeriet over DFI. Om nødvendigt er Zentropa endda klar til at tage sagen helt til Folketingets Ombudsmand, siger administrationschef i Zentropa Anders Kjærhauge.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs