MediaWatch

Egmont køber sig ind i 'Armadillo'-producent

Egmonts filmselskab Nordisk Film køber en andel af Fridthjof Film for at styrke produktionen af film og tv-drama.

Tv-producenten Fridthjof Film får Danmarks største mediekoncern i ejerkredsen. Egmont-selskabet Nordisk Film køber sig ind i Fridthjof, der bl.a. står bag den prisbelønnede dokumentar Armadillo, med 25 pct.,  oplyser koncernen i en pressemeddelelse.

Som medejere vil Nordisk Film at udvide samarbejdet omkring film og tv-drama og "styrke og udbygge selskabets profil i Danmark", hedder det i meddelelese. Samtidig har Nordisk Film og Fridthjof Film indgået en distributionsaftale omkring distribution af Fridthjof Films produktioner.

Fokus på tv-fiktion

Adm. direktør for Nordisk Film Production, Henrik Zein, fremhæver i meddelelsen, at Fridthjof Film kombinerer godt købmandsskab og kreativitet og samtidig har en markant branchestemme i stifter og ejer, Ronnie Fridthjof, som selskabet gerne vil knytte tættere bånd til.

"Vi kan se mange fordele ved at støtte op om Fridthjof Films klare profil, da Fridthjof Film og Nordisk Film på mange områder kan berige hinanden og udvikle fælles forretningsmodeller. Dér hvor det giver mening, kan vi udnytte de kompetencer, vi hver især besidder. F.eks. på tv-fiktion kan vi drage nytte af hinandens erfaringer og forfølge nogle interessante muligheder i markedet,” siger Henrik Zein, i meddelelsen.

Som et led i aftalen indtræder han og forretningsudviklingsdirektør i Nordisk Film, Rikke Crosby, i Fridthjof Films bestyrelse.

Fridthjof: Åbner skandinavisk marked

Direktør og ejer af Fridthjof Film, Ronnie Fridthjof, siger, at han især ser muligheder i at blive en del af et større skandinavisk netværk og marked med Egmont som medejer.

”Samarbejdet med Nordisk Film åbner mulighed for at brede potentialet for Fridthjof Films produktioner ud over de danske grænser. Fokus vil være på skandinaviske projekter og samarbejde med producenter på tværs af de nordiske lande indenfor især TV fiktion og spillefilm.”

Den nye ejerskabsstruktur vil ikke ændre arbejdsgang eller strategi, skriver parterne. Hvert selskab vil fortsat operere helt adskilt med egne filmprojekter og egne profiler og Fridthjof Film tegnes fortsat af Ronnie Fridthjof.

Fridthjof Film blev grundlagt i 2000 af Ronnie Fridthjof og står bl.a. bag dokumentarne 'Armadillo' og 'Adoptionens Pris',tv-serierne Heartless (Kanal 5) og Sjit Happens (TV 2 Zulu) samt spillefilm som 'Kolbøttefabrikken' fra 2014.

Selskabet kom i 2013 ud med et nettoresultat på 3,2 mio. kr. af en bruttofortjeneste på 9,3 mio. kr.

Nordisk Film er i forvejen medejere af andre skandinaviske filmselskaber, herunder Zentropa, som Nordisk Film købte 50 pct. af i 2008.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs