MediaWatch

Zentropa klager over DFI

Filmdrama fortsætter. Zentropa klager officielt over bestyrelsen i Det Danske Filminstitut (DFI), efter at DFI skærpede sit Zentropa-tilsyn og fastsatte vilkår for fremtidig filmstøtte.

Produktionsselskabet Zentropa indgiver en officiel klage til bestyrelsen i Det Danske Filminstitut (DFI), efter at DFI den 26. maj skærpede sit tilsyn af selskabet og fastsatte en række vilkår for fremtidig filmstøtte.

Det oplyser Zentropa i en pressemeddelelse ifølge Dr,dk.

Zentropa mener, at Deloitte-rapporten, der lå til grund for DFIs tidligere afgørelse, er forkert og mangelfuld.

DFIs kritik baserer sig på en stikprøveundersøgelse af regnskaberne for fire Zentropa-film, herunder Oscar-vinderen Hævnen, for at af- eller bekræfte påstande om uregelmæssigheder og overfakturering.

Undersøgelsen er foretaget af revisionsfirmaet Deloitte, der konstaterede en række kritisable forhold vedrørende Zentropas økonomiadministration.

Det fik DFI til at skærpe sine krav, og dem klager Zentropa nu over.

Allerede da de skærpede krav blev kendt, kritiserede Zentropa, at Det Danske Filminstitut ikke ville indgå i en dialog omkring sine mistanker, og filmselskabet er også stærkt kritisk over for revisionsselskabet.

Lang konflikt

Konflkten mellem Zentropa og DFI har løbet længe og blandt andet ført til flere verbale udfald fra Zentropas direktør, Peter Aalbæk Jensen, mod filminstituttets direktør Henrik Bo Nielsen.

Konflikten opstod, da BT sidste efterår skrev en række artikler med anklager om bilagssvindel på Zentropa.

Avisen havde fået adgang til et dokument, hvor tre producere fra Lars von Triers ‘Antichrist’ beklagede sig over, at de skulle budgettere med udgifter, som ikke direkte havde noget med filmen at gøre.

Sideløbende indledte Det Danske Filminstitut en undersøgelse af, om Zentropa vitterligt havde fusket med bilagene på filmen, som Filminstituttet havde lagt adskillige millioner skattekroner i.

Peter Aalbæk Jensen reagerede stærkt mod anklagerne, nægtede at samarbejde med Filminstituttet og lå i konflikt med både instituttets direktør Henrik Bo Nielsen og BT’s daværende redaktionschef Simon Andersen.

Jelved: Skærpet Zentropa-tilsyn påkrævet 

Mere fra MediaWatch

CNN varsler afskedigelser

En fyringsrunde, der vil finde sted denne uge, er blevet annonceret til medarbejderne i CNN. Ifølge CNN Business bliver den omfattende.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs