MediaWatch

Aller-familie trækker millioner ud trods røde tal

Aller fraviger deres faste praksis omkring udbytte til Aller-familien og hæver udbyttet, så de får det samme som sidste år.

Foto: Jonas Olufson/Polfoto/Arkiv

Selvom Aller har underskud på den primær drift, hiver Aller-familien 50 mio. kr. ud i udbytte, skriver Berlingske Business.

Den faste praksis er ellers, at ejerne af Allers får udbetalt 35 pct. af årets resultat. Med et resultat efter skat på 59 mio. kr. mod 159 mio. kr. sidste år, ville udbyttet dog være langt mindre i år.

Det sker dog ikke, for Aller Holding har valgt at ændre praksis, så udbyttebeløbet lander i omegnen af sidste år.

"Der foreslås udloddet 50 millioner kroner i udbytte, svarende til 85 procent af årets resultat mod 55 millioner kroner i 2012/2013," skriver Aller Holding i regnskabet og erkender, at selskabets faste praksis er fraveget.

På trods af øget omsætning kommer Aller ud med et årsresultat på 59 mio.kr. mod 159 mio.kr. sidste år, mens driftsresultatet (EBIT) lander "langt værre end forventet" i minus med 60 mio. kr. mod 120 mio. kr. året før.

Især ugebladene, der er Allers kerneforretning, er hårdt ramt. Omsætningen er faldet 219 mio. kr. til 2,233 mia. i forhold til sidste år. Dermed er faldet accelereret for ugebladene, der i forrige regnskabsår så en tilbagegang i omsætningen på mindre end det halve; 102 mio. kr.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs