MediaWatch

The Sun pensionerer side 3-pige efter 44 år

Siden fredag er The Sun udkommet uden en topløs kvinde på side 3. Avisen har dog endnu ikke selv bekræftet, at den 44 år gamle tradition er stoppet.

Foto: Adam Butler/AP/Polfoto/Arkiv

Efter 44 år dropper Englands bedst sælgende avis, The Sun, efter alt at dømme den faste side tre med en topløs kvinde, skriver The Guardian.

Siden fredag er The Sun således udkommet uden en topløs kvinde på side tre. Avisen har dog ikke selv bekræftet. at de dropper den årelange tradition, men udtaler til avisen Times, som ligesom The Sun er ejet af Rupert Murdoch:

"Side tre i The Sun er, hvor den altid har været - mellem side to og fire, og du kan finde Lucy fra Warwick på Page3.com."

En anonym leder hos The Sun udtaler til The Guardian, at beslutningen om at droppe den faste side tre, som gennem årene har været udsat for meget kritik, er taget i New York, hvor avisens ejer Ruper Murdoch sidder.

Nyheden vækker glæde hos en talsperson for kampagnen 'No more Page 3', der har indsamlet mere end 200.000 underskrifter mod The Suns side. Talspersonen siger til The Guardian, at beslutningen kan være et stort skridt i kampen mod medie-sexisme.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs