MediaWatch

V: Fravalg af satire-tegninger svækker DR's troværdighed

DR-ledelsens beslutning om ikke at vise JP's Muhammed-tegninger svækker DR's troværdighed, mener Venstres kulturordfører.

Foto: Mik Eskestad/Polfoto

DR-ledelsens beslutning om ikke at vise Jyllands-Postens Muhammed-tegninger underminerer den journalistiske troværdighed og begrænser de ansattes arbejdsfrihed, skiver Venstres kulturordfører Michael Aastrup Jensen i et debatindlæg på Altinget.

Deadline-vært skal stå skoleret efter visning af profet-tegninger

Reaktionen fra Michael Aastrup Jensen kommer efter MediaWatchs historier om, at Deadline-vært Adam Holm blev indkaldt til en kammeratlig samtale med ledelsen, efter at have vist en gengivelse af de omstridte tegninger i Deadline, og at en anden Deadline-vært Martin Krasnik blev næget at vise tegningerne.

"Jeg skal ikke blande mig i DR’s redaktionelle beslutninger, men jeg nærer samme skepsis som en række af DR’s egne medarbejdere, blandt andre Adam Holm og Martin Krasnik. Imidlertid er der god grund til at forholde sig kritisk til ledelsens udmelding om at afholde sig fra at vise karikaturerne. Problemet er nemlig, at beslutningen underminerer den journalistiske troværdighed," skriver Michael Aastup Jensen i debatindlægget på Altinget.

DR trak håndbremsen på Charlie Hebdo-dokumentar

Ifølge ham begrænser DR-ledelsens beslutning journalisternes arbejdsfrihed og mener, at det er "uundgåeligt ikke at komme omkring de berygtede profettegninger."  

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs