MediaWatch

Herning Folkeblad og Midtjyllands Avis nedlægger fem stillinger

Sparerunde vil koste fem journalister og en praktikant jobbet på de to midtjyske aviser.

De otte stillinger, som ledelsen på Herning Folkeblad og Midtjyllands Avis i første omgang spillede ud skulle spares væk, er blevet til fem plus en praktikant. Det skriver Journalisten.dk.

Tillidsmand, Allan Boye Thulstrup, glæder sig over reduceringen, men kalder det stadig den mest voldsomme sparerunde i hans tid på avisen.

Adm. direktør og chefredaktør for Mediehuset Herning, Alex Nielsen, siger til Journalisten.dk, at det ikke var muligt at finde besparelserne andre steder.

”Når man i dag taler om voldsomheder i den journalistiske branche, så skal man sætte perspektiv på det. Vi taler altså om minimale tilpasninger i Herning. Men det er korrekt, at vi ikke har haft tilsvarende tidligere,” siger Alex Nielsen til Journalisten.dk.

Af de fem stillinger er tre fundet gennem frivillige fratrædelser.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs