MediaWatch

Herning Folkeblad og Midtjyllands Avis nedlægger fem stillinger

Sparerunde vil koste fem journalister og en praktikant jobbet på de to midtjyske aviser.

De otte stillinger, som ledelsen på Herning Folkeblad og Midtjyllands Avis i første omgang spillede ud skulle spares væk, er blevet til fem plus en praktikant. Det skriver Journalisten.dk.

Tillidsmand, Allan Boye Thulstrup, glæder sig over reduceringen, men kalder det stadig den mest voldsomme sparerunde i hans tid på avisen.

Adm. direktør og chefredaktør for Mediehuset Herning, Alex Nielsen, siger til Journalisten.dk, at det ikke var muligt at finde besparelserne andre steder.

”Når man i dag taler om voldsomheder i den journalistiske branche, så skal man sætte perspektiv på det. Vi taler altså om minimale tilpasninger i Herning. Men det er korrekt, at vi ikke har haft tilsvarende tidligere,” siger Alex Nielsen til Journalisten.dk.

Af de fem stillinger er tre fundet gennem frivillige fratrædelser.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs